- 150 g dýně Hokaido (oloupaná a zbavená semen),
- 80 g celozrnné špaldové mouky, množství přizpůsobit podle hustoty těsta,
- 1 vejce (nejlépe kvalita bio),
- 2 lžičky moučkového cukru - nebo jiného sladidla, popř. vynechat,
- 100 ml mléka (rostlinného),
- 1 kávová lžička za studena lisovaného oleje,
- špetka mořské soli,
- 1 kávová lžička vanilky, nebo lze použít vanilkový extrakt,
- olej na smažení.
A protože je sezóna dýně Hokaido, máme tu z ní další chutný a nyní pro změnu sladký recept! :-)
Dýně se nakrájí a dusí do změknutí anebo lze použít postup, který zvolila mamka - nastrouhala dýni, rozmixovala v mixéru a přidávala postupně "mléko" až vznikla hladká konzistence hmoty. Přidáme do mixéru ostatní jmenované přísady a umixujeme do hladkého těsta. Těsto přendáme do mísy a podle potřeby přidáme mouku a máme připraveno těsto na palačinky. Usmažením první palačinky vyzkoušíte, zda je konzistence vyhovující, pokud ne, podle potřeby zředíme mlékem nebo přidáme mouku do těsta.
Dýně se nakrájí a dusí do změknutí anebo lze použít postup, který zvolila mamka - nastrouhala dýni, rozmixovala v mixéru a přidávala postupně "mléko" až vznikla hladká konzistence hmoty. Přidáme do mixéru ostatní jmenované přísady a umixujeme do hladkého těsta. Těsto přendáme do mísy a podle potřeby přidáme mouku a máme připraveno těsto na palačinky. Usmažením první palačinky vyzkoušíte, zda je konzistence vyhovující, pokud ne, podle potřeby zředíme mlékem nebo přidáme mouku do těsta.
Na obrázku podáváno s domácí jahodovou marmeládou, dobré jsou i s javorovým sirupem a skořicí (zvolte si ochucení jaké máte nejradši :-) ).
Inspirace je opět od mé maminky. Díky :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat