- cca 200g kapusty,
- cca 150g brokolice,
- 1/2 balíčku marinovaného nebo uzeného tofu,
- Hraška (směs na obalování nebo zahušťování) nebo pohanková mouka,
- oblíbené koření (já dala majoránku, saturejku a oregano),
- olej (doporučuju např. slunečnicový za studena lisovaný),
- sójová omáčka Shoyu a umeocet,
- cibule,
- mořská sůl.
Kapustu a brokolici nakrájet na kousky a dát vařit do osolené vody. Mezitím si nastrouhejte do mísy půlku balíčku tofu. Po 10-ti min varu zeleninu zcedit. Poté ji přidat do mísy k nastrouhanému tofu, nechat vychladnout a přidat trochu opečené cibulky s mořskou solí (já ji měla i do přílohy: jáhlovo-batátové kaše). Mixérem trochu pomixovat - aby nebyly velké kusy. Poprášit pohankovou moukou, popř. Hraškou a přidat trochu oblíbeného koření, např.: majoránku, saturejku, oregano, dochutit sójovkou shoyu a umeoctem. Výslednou směs promícháme. Rozpálíme si pánev s olejem. Vytvořit na dlani placičky. Smažit každou 3-4 minutky na jedné straně, to stejné na druhé. (Mouka a hraška funguje jako "lepidlo", neměly by se tedy rozpadat).
Jako přílohu jsem volila jáhlovou-batátovou kaši, recept ze stránek JJ. Posypka - opražená dýňová semínka a pórek.
Žádné komentáře:
Okomentovat