- filety z mořské štiky ale může být i jiná ryba, raději s kůží cca 4ks,
- fenykl 1ks,
- cuketa,
- pórek
- pepř ( i citronový)
- koření podle chuti (lze i čerstvé bylinky),
- olej (doporučuju např. slunečnicový za studena lisovaný),
- sójová omáčka Shoyu,
- mořská sůl.
Prvně si fenykl nakrájíme na nudličky, vrchní vrstvu a tvrdší stonky odstranit, (dají se použít na polévku). Rybu osolit a opepřit. Zakápnout sójovou omáčkou, podle chuti i jiné koření. K fenyklu je možno přidat třeba pórek a kousek cukety, ale nemusí se. Je toho ale potom více k pochutnání :-).
Rozpalte si trochu oleje v pánvi a opékejte rybu nejprve kůží dolů, spolu s ní přidat fenykl, (vyplnit jím mezery mezi rybou na pánvi a bude se mezitím opékat ve výpeku) peče se o něco déle než ostatní zelenina. Po chvíli přidat zbytek surovin a rybu otočit a opékat dál. Je to dobré péci pohromadě, protože chutě se propojí. Zeleninu nezapomeňte také okořenit a zakapat sójovou omáčkou.
Zkoušeno bylo i v v troubě, ale na pánvi je to lepší, při větším množství se dá dělat i ve výpeku zelenina zvlášť.
Suzynka tip: Jako přílohu doporučuji např. bulgur s červenou čočkou.
Recept od mamky do mého blogu :-). Děkuju jí za příspěvek!
Žádné komentáře:
Okomentovat