úterý 11. března 2014

Obilné placky s cizrnovým "miš maš"

Suroviny na obilné placky:

  • půl hrnku suché rýže (např. jasmínová nebo basmati),
  • půl hrnku suchých jáhel,
  • špetka mořské soli,
  • 1 mrkev,
  • (pohanková mouka, omáčka Shoyu),
  • olej na smažení (doporučuju slunečnicový).

Suroviny na cizrnový "miš maš"(2 porce):
  • půl hrnku uvařené cizrny (popř. z konzervy),
  • kousek čevené papriky,
  • 1 malá cibule,
  • kousek cukety,
  • koření kurkuma,
  • (kukuřičný škrob na zahuštění),
  • 1 dcl zeleninového vývaru,
  • oblíbené koření,
  • mořská sůl, omáčka Shoyu.
Pro tento recept jsem se inspirovala na stránkách Jíme Jinak, odkaz na recept zde. Do obilných placek jsem navíc přidala nastrouhanou čerstvou mrkev a potom co byla uvařená rýže a jáhly společně promíchala. Dále pokud chcete, aby byly placky ochucené použijte bylinky - lze jak čerstvé, tak i suché (já přidala oregano). "Dosolit" lze jako vždy trochou omáčky Shoyu. Mouku jsem nepotřebovala, placky se krásně daly vytvořit a držely při smažení tvar. Daly se tvarovat i druhý den, kdy jsem dělala placičky ze zbytku "těsta".
Cizrnový "miš maš" uděláte jednoduše: Nakrájíme si na proužky cibuli, papriku, cuketu a dáme smažit na pánev. Přidáme špetku soli, a zaprášíme kurkumou. Přilijeme trochu ohřátého zeleninového vývar a necháme 5 minut podusit (záleží jak máte rádi křupavou zeleninu). Do pánve vložíme cizrnu a promícháme. Pokud máte rádi tuto formu jídla s větším množstvím omáčky, přilejte více vývaru a na konci zahustěte trochou kukuřičného škrobu (mouky) rozmíchaného v trošce vody. Na konci dochutíme kořením - tymiánem, oregánem pokud chcete :-). Dosolit lze Shoyu, již s pánví mimo plotýnku. 
Tímto i děkuji přispěvatelce Monibu na stránkách JJ za její tip pod článkem. Povedený a chutný výsledek je na fotce.

Žádné komentáře:

Okomentovat