Suroviny na obilné placky:
- půl hrnku suché rýže (např. jasmínová nebo basmati),
- půl hrnku suchých jáhel,
- špetka mořské soli,
- 1 mrkev,
- (pohanková mouka, omáčka Shoyu),
- olej na smažení (doporučuju slunečnicový).
Suroviny na cizrnový "miš maš"(2 porce):
- půl hrnku uvařené cizrny (popř. z konzervy),
- kousek čevené papriky,
- 1 malá cibule,
- kousek cukety,
- koření kurkuma,
- (kukuřičný škrob na zahuštění),
- 1 dcl zeleninového vývaru,
- oblíbené koření,
- mořská sůl, omáčka Shoyu.
Pro tento recept jsem se inspirovala na stránkách Jíme Jinak, odkaz na recept zde. Do obilných placek jsem navíc přidala nastrouhanou čerstvou mrkev a potom co byla uvařená rýže a jáhly společně promíchala. Dále pokud chcete, aby byly placky ochucené použijte bylinky - lze jak čerstvé, tak i suché (já přidala oregano). "Dosolit" lze jako vždy trochou omáčky Shoyu. Mouku jsem nepotřebovala, placky se krásně daly vytvořit a držely při smažení tvar. Daly se tvarovat i druhý den, kdy jsem dělala placičky ze zbytku "těsta".
Cizrnový "miš maš" uděláte jednoduše: Nakrájíme si na proužky cibuli, papriku, cuketu a dáme smažit na pánev. Přidáme špetku soli, a zaprášíme kurkumou. Přilijeme trochu ohřátého zeleninového vývar a necháme 5 minut podusit (záleží jak máte rádi křupavou zeleninu). Do pánve vložíme cizrnu a promícháme. Pokud máte rádi tuto formu jídla s větším množstvím omáčky, přilejte více vývaru a na konci zahustěte trochou kukuřičného škrobu (mouky) rozmíchaného v trošce vody. Na konci dochutíme kořením - tymiánem, oregánem pokud chcete :-). Dosolit lze Shoyu, již s pánví mimo plotýnku.
Tímto i děkuji přispěvatelce Monibu na stránkách JJ za její tip pod článkem. Povedený a chutný výsledek je na fotce.
Žádné komentáře:
Okomentovat